nieuws

31-08-2019

Open Monumentendag 2019

Open Monumentendag 2019

Ook in 2019 zijn wij weer deelnemer aan de Open Monumentendag.

 

Zaterdag 14 en zondag 15 september zijn het museum en atelier van 11.00-17.00 uur geopend.

 

In totaal zijn er 7 plekken te bezichtigen in Veenhuizen.

19-06-2019

Artikel Omroep Brabant restauratie grafmonumenten

Artikel Omroep Brabant restauratie grafmonumenten

Sinds kort is de Stichting Funerair Erfgoed Tilburg opgericht om de belangrijkste grafmonumenten in Tilburg te kunnen restaureren.

In dit artikel van Omroep Brabant kunt er meer over lezen, in het bijgevoegde filmpje is ook het reeds door ons gerestaureerde grafmonument van Vincent Verbunt opgenomen. 

11-05-2019

Seizoensopening museum

Seizoensopening museum

Het Graftrommelmuseum gaat weer open.
Op donderdag 25 april openen de deuren van het Graftrommelmuseum aan de Bergveenweg in Veenhuizen weer voor een nieuw seizoen, dat eindigt op 1 oktober. Elke donderdag van 11.00 tot 17.00 uur is de collectie te bezichtigen en krijgen bezoekers een beeld van de onderhanden restauratieprojecten. De stichting is er afgelopen jaar wederom in geslaagd om de collectie met een aantal trommels uit te breiden. Desondanks blijft het bestuur actief in het verwerven van nieuwe aanwinsten voor het museum. Naast de restauratie van de eigen collectie wordt momenteel gewerkt aan trommels uit Slochteren, Scheemda en Oosterhesselen. In 2018 waren de medewerkers bijna het gehele jaar bezig met de restauratie van negen graftrommels van een grote begraafplaats in Deinze (België). De trommels zijn op 15 maart jl. overgedragen aan het gemeentebestuur. Vanwege de bijzondere uitvoering zullen zij een plek krijgen in het Mudel, het Museum voor Deinze en de Leiestreek. Op verzoek van het Stedelijk Museum Coevorden heeft het Graftrommelmuseum twee Drentse kindertrommeltjes in bruikleen afgestaan voor de tentoonstelling “Dood en Begraven”, welke loopt van 13 april tot 15 september.
Voor wie het niet schikt om op een donderdag het Graftrommelmuseum te bezichtigen, kijk op: www.drentsegraftrommels.nl voor het maken van een afspraak.

 

Op de foto (© Stadsbestuur Deinze) is de overhandiging van de graftrommels te zien in het Museum van Deinze en de Leiestreek.
v.l.n.r. Corneel Beijert-Baan, schepen Bart Van Thuyne, Lidy en Evert Jan Halkus

 

24-10-2018

Leuke tweet ontvangen

Leuke tweet ontvangen